Å finne sin nisje på nett

eshop

Det har etter hvert blitt ganske mange som selger ting på nettet. Det fører selvsagt til økt konkurranse, og i noen bransjer kan det være vanskelig å starte en ny bedrift. Mange nettbutikker løser dette ved å spesialisere seg. I stedet for å selge alt mellom himmel og jord, fokuserer det på bestemte produkter og nisjer, og prøver å hevde seg innen sin egen nisje. Nisjebutikker har blitt populære både på nettet og i byene, selv om de ser seg nødt til å flytte ut av bykjernen.

Hvordan finner du en nisje?

Det kan være enkelt å finne en egen nisje. Kanskje du selv har lett etter et eller annet på nettet, og ikke har funnet en butikk som selger produktet? Da kan dette være en nisje å starte opp innen. For hvis du selv leter etter noe, er sjansene store for at også andre leter etter de samme produktene eller tjenestene. En annen metode du kan bruke er markedsundersøkelser, eller du kan finne ut hva folk etterlyser på nettet gjennom å snakke med venner og kontakter.

Lag en oversiktlig butikk

Det er viktig at nettbutikken er oversiktlig, slik at kundene raskt finner fram. Sorter gjerne produktene i ulike kategorier og kryss kategorier, slik at kundene lett kan klikke seg frem til det de leter etter. Alle liker at netthandelen går raskt og effektivt – ingen orker ikke å bruke mange timer på å finne det de leter etter. Når produktene er sortert i kategorier, som på Neckwear, er det raskt å finne fram. Dette er et godt eksempel på en nettside som spesialiserer seg og skiller seg ut i bransjen.

Sats på service

Når du skal lage en nettbutikk, er det også viktig å fokusere på service. Det kan være vanskelig å konkurrere på pris her i Norge, men det er absolutt mulig å konkurrere i kvalitet, og ikke minst når det kommer til personlig service.