Betaling via Vipps og konsekvenser for nettbutikker

Betalingstjenesten Vipps fra DnB har blitt svært populært blant brukere i hele Norge. Årsaken er selvsagt at det er svært enkelt å bruke og pengene er overført på bare noen sekunder. I tillegg så er det færre utgifter, for små bedrifter, enn ved de tradisjonelle betalingsmetodene. Dette er gode nyheter for de mindre nettbutikkene som før har opplevd å nesten kveles av de nesten uunngåelige utgiftene knyttet til betalingsmetoder.

Nets, Klarna og andre betalingsløsninger tar både en fast sum i måneden og en prosent av transaksjonen. Paypal og andre nettlommebok betalingsløsninger har hatt færre faste utgifter. Til gjengjeld så har de vært mindre populære blant folk flest og høyere prosentsats pr transaksjon. Å bare tilby e-lommebok betalingsløsninger har kunnet føre til dårligere salg.

Vipps er fremdeles på utprøvingsstadiet, så det er sannsynlig at det vil komme noen flere gebyrer eller andre utgifter. Samtidig har DnB gitt uttrykk for at denne betalingsformen skal være rimelig for små bedrifter og små selskaper. Så vi forventer at denne betalingsformen forblir rimelig og på denne måten vil være en god løsning for små bedriftene. Dette vil sannsynligvis også gjøre det mulig for små bedrifter å kunne tilby varer på nettet uten å bli kvalt av for store driftskostnader. Vi krysser fingrene for et større mangfold av nettbutikker og at flere hobby forhandlere kan nå et større publikum med sine varer.