Facebook – verdens største sosiale nettverk

Facebook

Stadig flere nordmenn blir medlemmer av Facebook og det sosiale nettverket virker å vokse i det uendelige. Over hele verden foregår sosial interaksjon gjennom chat, meldinger og bilder på nettstedet.

Det har skjedd store endringer siden oppstarten i 2004. Fra å være et eksklusivt universitetsnettverk har Facebook vokst til å bli en global aktør. Utviklingen har skjedd gradvis, men det er ingen tvil om at medlemstallet har økt i et imponerende tempo.

Utfordrende start

Det var Mark Zuckerberg som startet selskapet i 2004. Han var en ambisiøs Harvard-student med sterk gjennomføringsvilje. Det hele begynte med at man laget et sosialt nettverk for universitetsstudenter. Dette startet på Harvard og spredde seg raskt til andre utdanningsinstitusjoner i USA og verden. Det som gjorde Facebook til en unik tjeneste var muligheten til å ha en egen profil. Dette ga rom for helt nye former for sosialisering på nett.

I sentrum for det meste

I dag står Facebook i sentrum av de fleste sin digitale hverdag. Om man benytter seg av nettverket er sannsynligheten stor for at mange av tjenestene er integrerte deler av hverdagen. Man sender meldinger til venner gjennom Facebook Chat eller epost-funksjonen. Om man skal legge ut bilder på Instagram er denne tjenesten også integrert med Facebook. Dette skjedde etter at det sosiale nettverket kjøpte opp bildetjenesten. Selskapet blir stadig større og utvikler nye tjenester for nettbrukerne.

De fleste sosiale nettverk har en storhetstid før de raskt blir glemt. Facebook har holdt posisjonen som verdens viktigste nettsted i imponerende lang tid. Det blir spennende å se om de er i stand til å levere nye innovative tjenester i fremtiden. Bare på denne måten kan de fortsette veksten. I en slik situasjon er det mange fallgruver og stor risiko for å feile. Forhåpentligvis kan selskapet motbevise teorien og utvikle seg i takt med teknologien.