Messengers

Dersom du er ute etter et program som kan gjøre kommunikasjon mellom venner og familie kjapt og enkelt er det nok å velge mellom. En IM (Instant Messenger), er en form for online chat som tilbyr en måte å sende personlige meldinger på et øyeblikk over nettet. I et slikt program kan du også vanligvis se om dine venner er pålogget eller ikke på det samme programmet.

For at et messenger program skal fungere må begge brukere være pålogget samtidig og begge må godta at de kan motta meldinger, da det er mulig å endre på instillinger så det ikke lenger er mulig å motta en melding. Dersom du forsøker å sende en melding til en som ikke er pålogget vil du få en beskjed om at meldingen ikke kunne leveres.

Noen av de mest brukte og mest populære messenger programmene er AOL, Yahoo! Messenger, Apple iChat og eBuddy. I tillegg til disse finnes det uendelig mange å velge mellom, det er bare å teste ut hva som passer best for dine behov. De fleste programmene krever at du registrerer deg for å lage en konto og du får da et nedlastbart program som lagres på PC’en, mange av de finnes nå også som apps til mobil.