Twitter

Twitter har mer enn 200 millioner brukere jorden rundt og er en gratis mikrobloggtjeneste der man maksimalt kan skrive 140 tegn som vil vises for dine personlige kontakter akkurat som på Facebook. Twitter betyr kvitre som i fuglekvitter på norsk.

På Twitter kalles kontaktene for followers, eller på norsk tilhengere. Hvem som er tilhengere av hvem kan man finne ut i Twitters søkemotor. Mange bedrifter og kjendiser bruker Twitter bevist til markedsføring siden man kan nå ut til en stor målgruppe.

Siden man kan ha mye på hjertet, men bare får lov å skrive 140 tegn inneholder ofte tweets lenker til informasjon og nettsider som man synes er viktig eller interessant. Twitter er en lynrask kommunikasjonskanal i sanntid. Man har sett eksempler på folk i fare som har blitt reddet på grunn av en tweet. Man kan søke opp informasjon om det meste og bygge nettverk.

For å bli lagt merke til på Twitter må man skille seg ut, og brukerne vil ha innhold som føles verdifullt på en eller annen måte, de vil kanskje lære noe, opplyse eller bli opplyst. Oslopolitiet er for eksempel svært populære på Twitter, og de formidler små og store hendelser fra sin hverdag.