onsdag, juli 24Din startside
Shadow

En guide til å lage tzatziki

Middelhavstzatziki kan serveres som forrett, siderett eller dip. Ved å bruke bare noen få ingredienser kan du lage en deilig og enkel rett på få minutter. Tzatziki fremhever ethvert måltid med sin syrlige smak og kremete tekstur. Å tilsette yoghurt, agurker og hvitløk til en rett kan forbedre enhver gjests smaksløker. Dette blogginnlegget vil gi instruksjoner om hvordan du tilbereder tzatziki. Vår lett-å-følge oppskrift viser deg hvordan du lager Tzatziki fra bunnen av hver gang. Denne kremete og syrlige forretten vil garantert glede familie og venner.

Samle ingrediensene

Etter å ha samlet ingrediensene, er du klar til å lage tzatziki. Den perfekte tzatzikien krever yoghurt, agurker, hvitløk, olivenolje, dill, sitronsaft, salt og sitronsaft. Bruk av gresk yoghurt vil gjøre den tykkere og kremere. Det kan være nyttig å sile vanlig yoghurt for å fjerne noe av væsken hvis du velger å bruke den. Agurken skal skrelles og skjæres i terninger, og hvitløken skal hakkes. Finhakket fersk dill er best. To teskjeer tørket dill er den anbefalte mengden hvis du bruker den. Det siste trinnet er å presse sitronsaften og måle opp olivenolje og salt. Kombiner ingrediensene og du er klar til å gå!

Forbered yoghurten


For å lage tzatziki, må du forberede yoghurt neste. La yoghurten renne av over natten eller i flere timer i en osteduk. Å gjøre yoghurten tykkere vil gjøre den kremet og tykkere. Kombiner yoghurt med revne agurker, hvitløk, dill, salt og pepper etter å ha rennet. Etter å ha blandet godt, dekk til salaten og sett den i kjøleskapet i flere timer for å avkjøle. Nyt din hjemmelagde tzatziki!

Skrell og riv agurken

Vask og skrell en agurk, og klargjør deretter tzatzikien. Skrell frukten, riv den og legg den i en sil over en bolle. Revet agurk bør ligge i en sil i 10-15 minutter for å la overflødig væske renne av. Tilsett agurken i yoghurtblandingen etter at den har blitt drenert og presset med et papirhåndkle.

Bland ingrediensene

Bland agurk, yoghurt, hvitløk, dill, salt og pepper i en middels stor bolle før du lager tzatziki. Fordel alle ingrediensene jevnt. I minst to timer, oppbevar blandingen i kjøleskapet etter å ha blandet alle ingrediensene sammen. Agurk vil bli myk og smakene vil blande seg. En to-timers ventetid vil gi deilig tzatziki!

Nyt tzatzikisausen

Tzatzikien er klar til å nytes når du har laget den til din smak! Foruten å tjene som dip til rå grønnsaker og pitabrød, er den også en deilig topping til grillet kjøtt eller som pålegg til smørbrød og wraps. Oppskriften kan også justeres for å lage en tykkere saus for å legge til supper, gryteretter, eller som topping for bakte poteter. Tzatziki kan lages på en rekke måter, så ikke vær redd for å eksperimentere. God appetitt!

Det er enkelt å lage tzatziki, og det gir en lys, frisk smak til ethvert måltid. Ved hjelp av noen få enkle ingredienser kan du lage en deilig dip til grønnsaker og pitabrød, eller som krydder til grillet kjøtt og fisk. Med tzatzikis yoghurtbase er det en næringsrik snack du og familien din kan nyte. Du vil bli glad for å vite at dette klassiske greske krydderet er virkelig deilig, så prøv det i dag.