fredag, juni 21Din startside
Shadow

Er dette en termitt eller flygende maur? Hvordan oppdage forskjellen og bli kvitt dem?


Huseiere lider sterkt på grunn av handlingene til skadedyr og husholdningsinsekter. Det finnes en rekke husholdningsinsekter som termitter, maur, fluer, lopper, insekter, kakerlakker og møll. Disse insektene tiltrekkes hovedsakelig av fuktighet og varme steder, men mange hjem vil bli infisert av insekter som tiltrekkes av lys.

Mange insekter som termitter, fluer og flyvemaur tiltrekkes av lys om natten og det er vanskelig å skille mellom dem. Det er viktig å få øye på endringen for å kunne utføre en riktig kontrollbehandling. I denne artikkelen vil vi diskutere hvilke insekter som er i hjemmet ditt, er det en termitt eller flygende maur og hvordan du oppdager forskjellen og blir kvitt dem.

Svermer av termitter

Termittormer

Termittsangeren er den største termittarten som har vinger. Disse insektene vil fly bort fra kolonien deres for å produsere eller generere en ny koloni og se ut som flygende maur. De vil komme fra reir eller underjordiske vegger og kan infisere alle myke materialer og hardtre.

Hvordan skille mellom termitter og flygende maur?

Hvordan skille mellom termitter og flygende maur

Mange huseiere vil bli forvekslet med termitter og flygende maur ettersom de ser like ut, og feil kontrollbehandling vil resultere i en høyere skadedyrinfeksjon. Her er en enkel guide for å skille mellom termitter og maur,

  • Maurene har tre-segmenterte kropper og har en albueantenne med 90 graders sving
  • Termitter vil ha rette antenner i motsetning til maur, og de har ikke stram midje
  • Maur er insekter med sterke kropper, mens termitter har en myk kropp
  • Termittarmene vil ligge flatt over kroppen når de hviler, og arm- og bakvingene vil være like store
  • Maurenes vinger vil synges over kroppen når de hviler, og forvingene vil være lengre enn bakvingene

Synger om termittorm-angrep

Tegn på termittinfeksjon

Disse insektene tiltrekkes av lys og gjemmer seg ikke om natten når termitter gjemmer seg under treprodukter og på mørke steder. Finner du leirrør, hull i gipsveggen eller sprekker i den malte veggen, vil hjemmet ditt bli infisert med termitter.

Forebyggingsmetoder

Det er mange gjør-det-selv-metoder som å bruke essensielle oljer, som vil fungere for vanlige termitter, men disse termittsettene vil ikke forbli på ett sted. Siden de har vinger, vil de reise til mange steder, og det er vanskelig å finne og eliminere deres tilstedeværelse med hjemmemetoder.

Hvis du virkelig ønsker å bli kvitt disse gruppene av termitter og andre flygende insekter, kan du leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste. Eksperter vil være erfarne og kunnskapsrike for å finne forskjellen mellom ulike typer insekter.

De vil utføre riktig kontrollbehandling for en bestemt insektart, og hvis du følger instruksjonene deres nøye og regelmessig, kan du unngå tilstedeværelsen av insekter i ditt sted i årevis.