torsdag, mai 30Din startside
Shadow

Gi folk gode gaver de trives med

Her ser vi på hvordan du kan gi gode gaver til folk du ønsker å glede. Her er noen konkrete måter du kan komme frem til gode gaveidéer selv. Dette fungerer både når du vil finne en fin gave til henne, og til han.

Gi problemløsere

En av de største feilene vi gjør når vi kjøper gaver til andre (og til oss selv) er å tenke at det å gi flere ting gjør folk lykkeligere. Det er på sett og vis litt baklengs.

Lykke kommer ikke nødvendigvis av å legge til positive ting. Det kommer også fra å fjerne negative ting. Altså fjerne problemer.

Så når det kommer til hvordan du velger gaver, finn et problem i mottakerens liv og løs det med din raushet.

Eksempler på å fjerne problemer:

  • Reparer irritasjonsmomenter: Få knivene slipt, kjøp dem mørkleggingsgardiner, eller betal for at en altmuligmann går til huset deres og fikser de små tingene som knirkende dører, ødelagte lysbrytere og lekkende vasker.
  • Fjerne kjedsomhet: Planlegg en fest eller utflukt med gavemottakeren og venner. Blinde smakstester er en av våre favoritter.
  • Forebygg smerter: Hvis de klager over en vondt og stiv nakke, gi dem en økt med en fysioterapeut eller massasje. Eller en bok om å bli kvitt stiv nakke.
  • Påta deg ansvar: Gi dem et gavekort for noen dager med dyrepass eller barnevakt. (Advarsel: Dette vil slå tilbake på deg hvis gavemottakeren mener du er uansvarlig, så sørg for at dette er noe du kan gjøre og er dyktig til.)
  • Avlaste dem: Gi dem et gavekort for hjemmeleverte måltider eller hjemmevask.
  • Reduser miljøavfall: Gi dem svenske oppvaskkluter som de skal bruke i stedet for tørkepapir, en Silpat-bakematte til bruk i stedet for bakepapir, bivoksfolie for å erstatte saran-wrap, eller et vannfilter til bruk i stedet for flaskevann.

Ikke gi dem flere problemer

Folk liker ikke å måtte ta avgjørelser, så ikke velg en gave som tvinger dem til å gjøre det.

Ikke kjøp gavekort

Når du kjøper et gavekort til noen, gir du dem et problem ved å overføre beslutningsbyrden til dem.

Gi penger hvis du må. «No money, no problems,» sikkert, men de fleste foretrekker disse problemenes fleksibilitet fremfor å måtte ta en avgjørelse.

Ikke gi gaveopplevelser uten en vedlagt dato

Hvis du gir en massasje eller matlagingskurs, planlegg det også. Selv om mottakeren blir tvunget til å endre tidsplanen, blir de tvunget til å gjøre det. De trenger ikke bestemme seg.

Bedre det enn å ha gavekortet ditt i lommeboken og titte på det i flere måneder. Når de ser det, tenker de ikke: «Å ja, Tora var så sjenerøs for å gi meg det.» De tenker: «Ugg, ikke sant. Jeg må bruke denne tingen Tora ga meg.»

Ikke vær så gjennomtenkt

Som gavegivere ønsker vi å vise frem hvor godt vi kjenner noen. Men du vet hvem som kjenner mottakeren enda bedre enn deg? Jo, gavemottakeren!

Så når de forteller deg hva de vil, ikke prøv dumt å overliste dem.

Gi dem det de vil ha!

Det kan føles ubetenksomt for deg, men det gjør det ikke for dem. I følge overraskende studier sier gavemottakere at de mest omtenksomme gavene er de de ba om.