onsdag, juli 24Din startside
Shadow

Hva gjør du hvis du ser en mus i huset ditt?

Selv om det finnes mange forskjellige musearter i naturen, er husmusen oppkalt etter dens tendens til å søke ly i husveggene og loftene. Voksne husmus har en støvete grå farge med krembuk og er mellom 6 og 10 cm lange. Til tross for deres beskjedne utseende er disse musene kjent for deres tilpasningsevne til tøffe forhold og rask reproduksjon. En kvinnelig husmus kan produsere opptil 35 babyer per år.

Det er viktig å forhindre at husmus kommer inn i hjemmet ditt. Les videre for å lære mer, inkludert informasjon om fjerning av mus fra vegger og loft.

Mus i hus er ikke bra!

Et gnagerangrep er ikke bare irriterende, det kan også føre til flere alvorlige helserisikoer. Husmus bærer på bakterier som kan spre sykdom og forurense mat. Partikler fra deres avføring og urin kan komme inn i luften, spre sykdom og forårsake astma- og allergisymptomer. Derfor anbefales det ikke å ha mus i hus.

Mistanke om mus

Hvis du mistenker museangrep i huset ditt, sørg for å se etter tegn på aktivitet som avføring, urinfarging og skade på matbeholdere. Husmus trenger ofte mat, og avføringen deres kan samle seg i skjulte rom på innerveggene og loftene i hjemmet ditt. Du kan også ha med deg andre skadedyr som lopper, flått, midd og lus, som kan bære bakterier og sykdommer i huset.

Hvordan se om du har mus i huset

Det er en rekke viktige tegn å se etter som kan tyde på at du har mus i leiligheten. Ved å følge disse enkle tipsene kan huseiere redusere sannsynligheten for at mus invaderer hjemmene deres på jakt etter mat og ly.

Du kan også komme over avføringen deres. Husmuseskitt kan være mykt, fuktig, tørt eller solid. Dråpene er vanligvis mellom 3 og 6 mm lange og nåleformede med spisse ender.

Husmus reiser lett gjennom hjemmet og bevegelsene deres er enkle å oppdage. Husmusurin har en uttalt ammoniakklignende lukt og er en klar indikasjon på at huset ditt har en uønsket inntrenger.

Gnagere bruker de samme banene for å bevege seg, noe som resulterer i synlige merker, slitasjemerker og fotspor. Husmus danner huler med materialer som isolasjon og spiser frøene, kornene og insektene de møter i hjemmene sine. De etterlater gnagemerker i huset, både grove og glatte. Forføttene setter fotavtrykk med fire tær, mens bakføttene setter fotavtrykk med femti tær og kroppen etterlater oljeaktige slitasjemerker på veggene under reisen.

Tiltak mot mus

Det er flere tiltak huseiere kan iverksette for å forhindre museangrep i områder som vegger og loft. Vi anbefaler at du kontakter en spesialist for å fjerne mus fra disse områdene og andre deler av huset. Hvis du eller et familiemedlem viser symptomer relatert til gnagere, søk legehjelp umiddelbart.

Mus kan passe inn i sprekker så små som 6 mm, så det er viktig å tette hull og sprekker som gir tilgang til hjemmet ditt. Sjekk opp i musebørster og hvordan disse monteres. Montering av dører, rengjøring av ytterdører, reparasjon av knuste vinduer og ventiler, åpning av skorsteiner, tetting av sprekker og hull i utvendige bygninger og utskifting av løs mørtel og værlister kan bidra til å eliminere mulige ytre inngangspunkter til huset som mus kan bruke. .

Det er også viktig å eliminere mat, vann og mineralressurser som kan lokke mus inn i hjemmene dine. Oppbevar mat i lufttette beholdere, kast søppel, hold garasjer og skap rene, sørg for at loft og krypkjeller er ventilert og tørt, oppbevar minst 20 meter fra huset og hold buskene.

På Skadedyrproffen finner du en mengde fine produkter mot mus. Både for å fjerne mus som allerede er inne i huset, og produkter som er til for å stoppe mus og rotter fra å komme inn i huset.

Postnavigering