torsdag, mai 30Din startside
Shadow

Hvordan oppdage og stoppe termittangrep før de tar tak


National Pest Management Association oppfordrer huseiere til å være oppmerksomme på truslene fra disse stille ødeleggerne

FAIRFAX, VA (8. mars 2019) – Når våren nærmer seg med løftet om varmere temperaturer, bringer den også med seg de perfekte forholdene for termittbestander å trives. Med hardt vintervær som setter mange hjem og eiendommer over hele landet i fare for disse treødeleggende skadedyrene, Nasjonal Skadedyrforening (NPMA) jobber med å utdanne forbrukere og spre bevissthet om denne destruktive arten under Termite Awareness Week, 10-16 mars.

Termitter, kjent som «stille ødeleggere» for deres evne til å tygge gjennom tre, gulv og til og med uoppdagede tapeter, forårsaker mer enn 5 milliarder dollar i eiendomsskade i USA hvert år – skader som ofte ikke dekkes av huseierforsikring. Hjem med fuktskader fra regn, snø og is er hovedmålene for termitter på jakt etter strukturer for å etablere nye kolonier.

«Termitter er eksperter på å finne sårbarheter i et hjem, som sprekker og sprekker som oppstår i kjølvannet av vinteren, og forårsaker enda mer skade når de invaderer, og kompromitterer den strukturelle integriteten til hjemmet fra innsiden og ut,» sa Cindy Mannes. . Visepresident for offentlige anliggender i NPMA. «Det er avgjørende for huseiere å være årvåkne gjennom hele året og vite hvordan de skal oppdage varseltegnene på et angrep. Ved mistanke om en er det viktig å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å fastslå skadeomfanget og anbefale en behandlingsplan, da termitter ikke kan bekjempes med gjør-det-selv-tiltak. «

For å se bak veggene hvor ødeleggende disse skadedyrene kan være hvis de ikke kontrolleres, ga NPMA ut opptak av deres Lite termitthus, et banebrytende eksperiment og videoproduksjon. Gruppen konstruerte en liten, bygget i skala, og introduserte deretter mer enn en halv million Formosan-termitter for å dokumentere skaden i en enestående utsikt. Huset ble totalt tapt til tross for at det så konstruksjonsmessig solid ut fra utsiden.

For å hjelpe forbrukere med å beskytte hjemmene sine deler NPMA følgende topptegn på termittangrep:

  1. SWARMERS: Svermer er unge hunn- og bevingede termitter som ofte invaderer hjem om våren. De besøker spesielt bygninger som har blitt skadet av hardt vintervær. Når svermer har funnet ut at hjemmet ditt passer godt, er det sannsynlig at resten av termittkolonien vil følge etter.
  2. KASTE VINGER: De kasserte vingene til svermere kan ofte finnes i nærheten av vinduskarmer og dører og er ofte det første og eneste ytre synlige tegnet på et termittproblem.
  3. TRESKADER: Termitter har en tendens til å spise ved fra innsiden og ut, så tre som høres hult ut når det bankes på betyr ofte et termittangrep. Huseiere bør også se etter råtnende treverk og sprukket eller boblende maling, da dette er tegn på fuktoppbygging som enten kan bety vannskader eller termitter.
  4. FRASS: Tørre tretermitter produserer trefarget avføring når de spiser seg gjennom infisert tre. Hvis en huseier finner en liten haug med det som ser ut som pellets i eller utenfor hjemmet, kan det være et tegn på termittangrep av tørrved.
  5. SKJUL RØR: Underjordiske termitter, den mest ødeleggende termittarten, bygger gjørmerør for å gi fuktighet når de reiser mellom kolonien og en matkilde. Slamrør finnes oftest nær boligens fundament.

«Huseiere bør planlegge rutinemessige termittinspeksjoner avhengig av deres geografiske plassering i USA,» sa Mannes. «Det er mange måter huseiere kan bidra til å beskytte hjemmene sine og være proaktive i kampen mot termitter.»

For mer informasjon om hvordan du kan forhindre et angrep og finne et kvalifisert skadedyrbekjempelsebesøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.