fredag, juni 21Din startside
Shadow

Hvordan sette opp et effektivt hjemmekontor

Mange mennesker sliter og vet egentlig ikke hvordan de skal sette opp et effektivt hjemmekontor som vil gjøre dem like kreative, produktive og effektive som de var på kontoret deres.

Det er en reell utfordring fordi de fleste som pendler til jobb allerede har utviklet rutiner som de er vant til, og å jobbe hjemmefra er ikke ideelt for dem, men vi må alle tilpasse oss situasjonen og prøve å gjøre det beste ut av det. Det er best for oss alle å holde oss motiverte, tilkoblet og produktive under denne krisen, slik at vi kan komme ut av hele denne situasjonen i best mulig stand, og å holde oppe arbeidsplanen vår kan hjelpe oss mye, ikke bare fra et økonomisk synspunkt, men også holde motet oppe.

Selv om hver enkelt jobb er forskjellig fra hverandre og det å jobbe hjemmefra vil være forskjellig avhengig av hvilket yrke du har, er det noen ting som vil gjelde for alle, så vi har forberedt noen få ting som du vil finne svært nyttig når du ikke vet hvordan sette opp et effektivt hjemmekontor under koronavirusutbruddet.

Essensiell maskinvare

Akkurat som på kontoret kan det hende du trenger noe maskinvare i hjemmet ditt slik at du kan jobbe effektivt og ha alt du trenger rundt deg slik at du kan få jobben gjort ordentlig.

Det første du trenger, selv om det ikke er en maskinvare, er det ekstremt viktig å begynne med, og det er en arbeidsplass. I utgangspunktet er det et område i huset hvor du skal gjøre arbeidet ditt og bare arbeidet ditt. Et sted hvor du vil assosiere med å jobbe, og du vil ikke ha noen distraksjoner eller i det minste begrense dem så mye som mulig.

Hvis du har et helt rom å dedikere til dette, er det bra, men hvis du ikke gjør det, sørg for at du finner stedet som er lengst unna kjøkkenet og så langt unna TVen som mulig, slik at du ikke blir fristet til å snu til den og se hva som skjer fra tid til annen. Det vil være veldig distraherende. Selvfølgelig kan noe musikk som spilles i bakgrunnen ikke være distraherende, men hvis det er for høyt kan det redusere arbeidskapasiteten din. Når det er gjort og klart, trenger du noe programvare- og maskinvareoppsett rundt deg, avhengig av jobben din.

Stabil Internett-tilkobling

For at tilkoblingen skal være så stabil som mulig, må du ha en god ruter som er rask og har et godt Wi-Fi-signal. Hvis du ikke har en allerede, er det avgjørende å få en fordi det er den mest essensielle maskinvaren som vil holde deg online og sørge for at du holder kontakten med alle kollegene dine og at du effektivt kan gjøre jobben din hjemmefra. Det er noen ganske raske, men heller ikke for dyre rutere tilgjengelig på markedet, så det burde ikke være noe problem å finne en god en.

Hodesett

Et godt hodesett er også en god idé å ha i tilfelle du har et arbeid der du trenger å kommunisere med kollegene konstant. Tenk deg å ha en som konstant feiler eller overfører uklart tull begge veier. Du vil ikke være i stand til å gjøre jobben din ordentlig, og på toppen av det hele vil du virkelig bli sint. Bortsett fra et godt hodesett må du også skaffe deg en programvare som hele arbeidsplassen din har der alle er online og tilgjengelige slik at dere kan ringe eller sende tekstmeldinger til hverandre hele tiden. Et program som Skype vil gjøre jobben helt riktig.

Skriver

Avhengig av jobben din kan det også være nødvendig med en skriver. Hvis du har mange dokumenter som skal skrives ut, signeres og skannes eller fakses et sted er det avgjørende å få en skriver som har alle disse alternativene, og det finnes en haug med rimelige alternativer både på nett og i lokale butikker.

Kaffemaskin eller kaffetrakter

Selv om dette kanskje ikke hjelper deg med å gjøre jobben din i seg selv, vil en kaffemaskin som lager god kaffe redde deg fra å gå til det første kaffestedet og jobbe derfra, fordi du trenger en god kopp kaffe for å bli mer fokusert og klar til å starte arbeidsdagen din. Selv om det kanskje ikke virker som en viktig del av hjemmekontoret i begynnelsen, er det noe du vil sette stor pris på når du føler behov for kaffe.

Komfortabel stol

Siden du vil bruke mye tid på å sitte ned, er det en fordel for ryggen å få en stol som er komfortabel og holder kroppen i riktig posisjon slik at du ikke utvikler ryggsmerter. Å få noe for å sikre at skjermen er i riktig øyehøyde når du jobber, vil også hjelpe deg med å holde riktig holdning. Å holde deg frisk og forhindre at eventuelle tilstander utvikler seg fra å sitte for lenge bør være en prioritet.

Hold deg til dine arbeidsvaner

Når du har lært hvordan du setter opp et effektivt hjemmekontor under koronavirusutbruddet med riktig maskinvare og arbeidsplassen din er klar til å brukes, må du sørge for at du har en rutine du kan holde deg til. Det er vanligvis best å holde tritt med de samme arbeidsvanene du hadde da du faktisk var på kontoret fordi du allerede er vant til å jobbe på den tiden. Så, å jobbe hjemmefra betyr ikke at du bør jobbe når du vil og strekke alt du trenger å gjøre for dagen gjennom hele dagen og til og med ut på natten, men hold deg til arbeidstiden du har på kontoret.

En annen ting du også må gjøre er å gjøre alle morgenforberedelsene dine akkurat som du skal på kontoret. Ikke bare våkn opp og sett deg foran din PC eller laptop og begynn å jobbe i pyjamasen. Vask deg, kle deg ut og gjør akkurat det samme du gjør når alt er normalt fordi rutinen du gjorde før forbereder deg mentalt på jobben du må gjøre, og det vil hjelpe deg mye å komme på rett plass tankesett for arbeid. Å bytte klær fra pyjamas er viktig her selv om du er hjemme. Det trenger ikke å være en dress, men å ta på seg forskjellige bukser og en skjorte vil hjelpe deg å føle at du er på jobb.

Unngå å gjøre flere ting når du jobber

Multitasking er noe mange tror gjør dem raskere i det de gjør, men oftere enn ikke er det ikke tilfelle. Prøv å fokusere utelukkende på arbeidet ditt, selv om du har mange distraksjoner du kan gjøre rundt huset som kan involvere alle slags gjøremål som du har gjort i lang tid. Siden du er hjemme er det lett å bli distrahert av noe slikt og bare forlate arbeidsområdet i lang tid. Noen ganger kan til og med en kort distraksjon stoppe tankerekka og få deg til å glemme hva du jobbet med. Du bør også tilberede lunsj og snacks akkurat som du ville gjort det når du går på kontoret, slik at du ikke kaster bort tid på å tilberede måltider midt i arbeidet, noe som kan føre til flere distraksjoner og virke mot sin hensikt.

Få frisk luft

Selv om du jobber hjemmefra og vi alle rådes til å holde deg inne, er det å få litt frisk luft uten å utsette deg selv for store sosiale grupper noe du må gjøre for å holde helsen og humøret oppe. Akkurat som når du er på kontoret og går ut i en halvtimes lunsjpause, bør du gjøre det samme når du er hjemme. Ta den rette pausen og spis i hagen din eller ta en tur rundt i nabolaget ditt bare for å strekke på bena og puste inn litt frisk uteluft og til og med fange litt sollys som helt sikkert vil friske deg opp og få deg til å føle deg mye bedre enn å sitte fast i leiligheten din hele dagen. Du kan til og med få en kopp kaffe fra kaffemaskinen og drikke den mens du går rundt og nyter arbeidspausen. Å gå ut og gå er også bra for ryggen og kroppsholdningen fordi, som vi sa før, kan det å sitte for lenge forårsake ryggsmerter som er veldig ubehagelige, og selv om du har den beste ergonomiske stolen er det kanskje ikke nok.

Ta pauser ofte

En annen ting du kan gjøre for å være så effektiv som mulig når du jobber hjemmefra, er å ta pauser når du føler at du trenger en. Kanskje etter hver fullført oppgave eller hver time. Korte pauser vil forhindre at du føler at du er bundet til stolen på jobben og sikrer at du ikke sitter ned i lange timer. Noen ganger er til og med å ta en pause på 5 minutter hvert 25.–30. minutt også en god idé, ifølge forskning som oppdaget at disse korte pausene er mye mer fordelaktige enn lengre pauser som er sjeldnere.

Sett strenge regler for deg selv

Med dette mener vi, sørg for at arbeidet ditt forblir på jobb og ikke strekker seg inn i den personlige delen av livet ditt og forstyrrer familien eller fritiden. Det er mye lettere å gjøre dette når du jobber hjemmefra fordi arbeidsplassen din er bare noen få skritt unna og du kan bli fristet til å jobbe litt før du legger deg, slik at du kan fullføre litt av arbeidet du skal ha i morgen, men det er virkelig en gråsone som kan komme ut av kontroll og før du vet ordet av det, blir du til å jobbe hele tiden og ikke har tid for deg selv eller noen andre i familien din. Det kan være svært skadelig, spesielt for det sosiale livet ditt, og du bør ikke ta lett på dette og sørge for at du følger reglene du setter for deg selv slik at du ikke kommer i en situasjon der du ikke klarer å balansere arbeidet ditt med livet ditt. .

Forbered deg mentalt på forstyrrelser

Dette er spesielt viktig hvis du ikke bor alene og har en familie. Å forberede deg mentalt på at du vil bli avbrutt vil spare deg for mye tid i forklaringer og samtaler som prøver å stoppe dem fra å skje. Det vil de ikke, spesielt hvis du har barn fordi de vil tilbringe tid med deg og de vil ikke forstå at du må fullføre før du kan gi dem din fulle oppmerksomhet. Å gå inn med en plan vil sikre at denne situasjonen ikke gjør deg sint eller irritert, og det vil plage deg mye mindre når du er klar for det.