onsdag, juli 24Din startside
Shadow

Maur på balkongen eller terrassen


Det er mange maurkolonier rundt oss, som man vanligvis ikke legger så mye merke til. Som regel er insekter ikke et problem og trenger ikke å kontrolleres. Du bør også huske på at maur utfører viktige funksjoner i naturen: de lufter jorda og behandler biologisk avfall.

Sparke dem uansett i store mengder på balkongen eller terrassen opp, blir de ofte ett pest – som også spredte seg derfra spre seg til interiøret kan.

Vi viser deg hvordan du kan bli kvitt dette maurangrepet.

Et tydelig spor for familien

Maur elsker alt stivelsesholdig og proteinholdig er. Selv små smuler er nok til å tiltrekke seg dyrene. Det er ofte nok av dem på balkongen eller terrassen. Og det er vanligvis begynnelsen på det kjente maur oksefordi insekter har en smart strategi for å informere sine slektninger om matkilder:

De gjør Speidermaur en matkilde oppdaget, tar de en liten mengde av det og drar umiddelbart til maurkolonien deres. På veien dit satte de en feromonsti. Vel fremme i kolonien gir de maten til de andre maurene, og oppmuntrer dem til å gå til matkilden også. Du kan enkelt finne den via feromonbanen. Fordi følgende maur også Dufter på vei tilbake igjen i maurkolonien dannes det et maurspor.

Hvilke skader forårsaker maur på balkonger og terrasser?

I Blomsterkasser, plantekasser eller potter maurene kan gjøre det skade planter. Selv om insektene løsner jorda med hulrommene sine, kan det skje i småplanteskalaen at rot derved ikke lenger nok kontakt med bakken har og til tross for vanning tørker plantene opp.

Et annet problem er bladluskolonier. Maur spiser søt avføring av bladlus og derfor beskytte dem mot rovdyr. I tillegg bidrar maurene til det spre bladlusved å spre skadedyrene til tidligere upåvirkede plantedeler eller andre planter.

Når maurene slår seg ned i området utenfor belegg (i skjøtene mellom steinene) er det fare for undergraving – platene kan synke som et resultat.

I tillegg er stien fra balkongen eller terrassen inn til huset ikke langt. Hvis maurene oppdager utsatt mat eller avfall, kan problemet raskt eskalere utvide til interiøret.

Hvor farlig er et maurangrep på balkongen eller terrassen?

De to vanligste maurartene i Tyskland er farlige for mennesker svart hagemaur og rød skogmaur Ikke. I et forsvar, men de er ett syre som forårsaker en brennende følelse på huden, men det er det ikke helsefarlig.

Å bekjempe maur: Hvilke naturlige midler er tilgjengelige?

Viktig for alle tiltak: Maurkolonien forsvinner først for godt når dronningen dør. Hvis bare arbeiderne blir angrepet, vil dronningen ganske enkelt få flere avkom. Det er derfor de hjelper de fleste hjemmemedisiner (f.eks. natron eller bakepulver) også ikke for permanent kontroll av maurfordi de bare treffer arbeiderne.

Apropos hjemmemedisin: det er ganske mange Dufter for å drive bort maurf.eks.:

 • hvitløk
 • lavendel
 • Kanel
 • en
 • nellik
 • Eddik
 • timian
 • kjørvel
 • merian

Hundre prosent effekt er imidlertid ikke garantert, eller effekten avhenger også av maurarten. Og du må vurdere ved bruk i plantekassen at midlene kan skade plantene ved å påvirke syre-basebalansen.

Vann for maurkontroll

Hvis plantene tillater det, vann dem berørte potter en eller to ganger om dagen piercing. Pass imidlertid på at vannet lett kan renne av.

Hvis planten ikke leker med her, en ompotte hjelp. Du må imidlertid være forsiktig med det Fjern underlaget så mye som mulig og skyll av røttene. Etter ompotting må du også beskyttende tiltak mot et nytt angrep, hvor vann også kan hjelpe. Du kan for eksempel danne en «grøft» ved å legge planten i to cachepotter i forskjellige størrelser eller to skåler – planten ligger i den mindre bollen og du heller vann i den større (ytre) bollen som en barriere.

Diatoméjord – naturlig middel med dødelig effekt

diatoméjord (silica, diatoméjord) er en naturlig biocid, som skader maurens kitinskall og tørker ut dyrene. Du må legge pulveret på maurtuene eller i dyrehulene.

Men selv om diatoméjord til miljøvennlige biocider hørt er Ikke trygt å bruke. Du bør bruke en når du søker åndedrettsvern og a sikkerhetsbriller bruk for å unngå irritasjon av slimhinnene.

Kjemikalier mot maur

Mange lider tar raskt affære Anti-maur gift. Tross alt er slike midler lett tilgjengelige (f.eks. i jernvareforretninger), og de lover en rask effekt. De kjemiske midlene er tilgjengelige i ulike «doseringsformer», for eksempel som:

 • sprøyte
 • agnbokser
 • grus
 • likvide midler fordelt ved hjelp av en vannkanne
 • agn geler

Fordelen med giftstoffene er at de transporteres inn i hulen av arbeidsmaurene, hvor de ødelegger ikke bare larvene, men også dronningen. Ulemper: Alle maurtoksiner er en potensiell helsefare for brukere eller andre beboere og kjæledyr.

Hvis du bruker slike midler, følg instruksjonene nøyaktig og sørg for at ingen andre dyr eller mennesker kommer til skade. Å eliminere alle maur er delvis en flerbruk kreves, eller du må være tålmodig for at giften skal virke på alle innbyggerne i maurkolonien.

Det er bedre å overlate tunge angrep til skadedyrbekjemperen

Maurene er ikke lenger bare ute på terrassen eller balkongen, men sprer seg allerede innendørs? Bor du allerede i alle plantekassene og er faste følgesvenner i uteoppholdsområdet? Da kan det være bedre å leie inn en skadedyrbekjemper.

På den ene siden kan en ekspert bedømme hvilke maurarter er på vei med deg og det Midten mot dyrene det beste valget er.

Bildekilde: Adobe Stock – New Africa