onsdag, juli 24Din startside
Shadow

Hvor går myggen om vinteren? Vintermygg


Mange klager ofte over sommerens siste dager og gruer seg til vinterens første iskalde dager, men vi tipper at alle kan ta imot vinteren i år med åpne armer, slik at de kan si farvel til myggen og trusselen fra Zika-viruset.

Dessverre er det en vanlig misforståelse at mygg ganske enkelt dør ved Jack Frosts ankomst. Les videre for å lære mer om sesongens myggaktivitet og hvordan du kan forhindre at et fremtidig myggproblem klekkes om våren.

Myggens livssyklus

Tro det eller ei, mygg dør ikke bare av i de kalde månedene. Nøyaktig hvordan en mygg overlever vinteren kan variere fra art til art. Myggen, som er ansvarlig for å overføre Zika-viruset, Aedes aegypti, overvintrer i eggstadiet. Når temperaturen begynner å falle under 50 grader Fahrenheit, deponerer voksne kvinner sitt siste parti med egg i vannlevende gjenstander som inneholder så lite som en halv tomme vann. De voksne vil til slutt dø, mens de nylig deponerte eggene går inn i en tilstand av diapause, en prosess som stopper utviklingen i de kaldeste månedene.

Når temperaturen begynner å stige og nedbøren tar seg opp igjen om våren, senkes eggene igjen og klekkes for å starte neste generasjon plagsomme Aedes-mygg som utvilsomt vil oppsøke mennesket som matkilde. Enda mer alarmerende er imidlertid det faktum at disse avkommet kan bli infisert med Zika, som bemerket i en fersk studie publisert i American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Forebygging av myggstikk

Uansett hvor du bor er det viktig å være forsiktig når du oppholder deg utendørs om vinteren. Den beste måten å gjøre dette på er å ta over alle dine myggsikre vaner fra sommeren. Her er hva du kan gjøre:

  • Inspiser eiendommen din nå for vannfylte gjenstander som kan inneholde myggegg avsatt i de varmere månedene. Disse gjenstandene kan inkludere blomsterpotter, fuglebad, dekkshus, grilltrekk og andre gjenstander der vann samler seg.
  • Huseiere bør også tømme takrenner, reparere eventuelle utette rør eller kraner på utsiden av boligen, bore hull i bunnen av dekksvinger og hjulbuer for å la vannet renne, og sørge for at søppelbøttene er tett forseglet og lokkene ikke snus opp. ned. ned.
  • Påfør et insektmiddel som inneholder minst 20 % DEET, pikaridin eller sitroneukalyptusolje når du tilbringer tid utendørs, spesielt i områder som ikke blir mye kaldere enn 50 grader Fahrenheit som Texas, Arizona, Hawaii, Florida og Sør-California. Pass på å bruke avstøtningsmidlet som anvist på etiketten.

Hvis du tar de riktige forebyggende tiltakene for å beskytte deg mot mygg, vil ikke disse irriterende insektene legge en demper på vintergleden din. For å lære mer om den potensielle risikoen for myggstikk, klikk her.